31 Mart 2008 Pazartesi

26 Mart 2008 Çarşamba

Başbakan Erdoğan Kırcali'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkeleri gezisi kapsamında uğrayacağı son ülke olan Bulgaristan'da resmi temasları yarın başlayacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkeleri gezisi kapsamında uğrayacağı son ülke olan Bulgaristan'da resmi temasları yarın başlayacak.
Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek ve Arnavutluk ziyaretinin ardından ziyaret edeceği üçüncü ülke olan Bulgaristan ziyareti yarın başlayacak. İki günlük gezinin ilk günü Erdoğan, resmi törenle karşılanacak ve ardından Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev ile görüşecek. Görüşme sonunda her iki başbakan ortak basın toplantısı yapacak. Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Stanishev ile birlikte Türkiye-Bulgaristan İş Konseyine katılarak bir konuşma yapacak.

Erdoğan, Sofya'dan helikopter ile Tırgovişte'ya geçecek. Erdoğan, burada Trakya Cam Bulgaristan Üretim Tesislerinin açılışını yapacak. Aynı günü akşam Erdoğan, Hükümet Ortağı İstikrar ve Gelişme Ulusal Hareketi Partisi Lideri Simeon Sakskoburgotski ve Hükümet Ortağı Hak ve Özgürlükler Partisi Lideri Ahmet Doğan'ı kabul edecek. Erdoğan, onuruna aynı gün akşam saatlerinde Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanishev tarafından verilecek resmi akşam yemeği verilecek.
Başbakan Erdoğan, cuma günü ise Bulgaristan Meclis Başkanı Georgi Pirinski ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile görüşecek. Erdoğan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcali'yi de ziyaret edecek. Erdoğan, Kırcali Camii'ni ziyaret ederek, cuma namazını burada kılacak. Erdoğan, Kırcali Belediye Başkanı Hasan Aziz ile görüşecek. Kırcali Belediye Başkanının tarafından Erdoğon onuruna akşam yemeği verilecek. (Cihan Haber Ajansı)

22 Mart 2008 Cumartesi

Rumeli TV Eğridere(Ardino) ilçesini tanıttı

Geçen Şubat ayının son günlerinde İstanbul’dan yayın yapan “Rumeli TV” özel televizyon kanalı izleyenlerine Bulgaristanın Ardino Belediyesini tanıttı. İki buçuk saat süren yayının konukları arasında Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ve “Rodop Kıvılcımları” Okuma Yurdu yöneticileri ve amatör folklör sanatçıları vardı.“Türkülerde Rumeli” Programı Balkan ülkelerindeki türk topluluklarının yaşamını ve kültürünü seyircilerine sunmaktadır.İlçe insanlarının yaşamını, geleneklerini, onların manevi arayışları ve etkinliklerini program akışında izleyenlere Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat takdim etti.Yöresel Türk Folklörü Ansambılından bir ekip, genç solist Neşe Mümünova ve kıdemli Rodop ses sanatçısı Vladimir Grozdev, çoğunluğu Lüleburgaz ve İstanbulda yaşayan Ardinolu göçmenlerden oluşan stüdyodaki konukları ve program izleyicilerini sözün tam anlamıyla coşturdular. Özgün bir Rumeli türküleri yorumcusu olan Faruk Yılmaz tarafından hazırlanıp sunulan program, Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Almanya gibi ülkelerden izleyenlerin yakın ilgisini kazandı. Stüdyoya gelen telefonlarda izleyiciler bu gibi programlara tam destek verirken, programın, zaman içersinde değişik nedenlerden ötürü birbirinden ayrılmak durumunda kalanları bir araya gelip elele vermelerine mükemmel bir olanak sağladığını savundular. Dolayısıyla izleyiciler bu güzel programın bir yandan yurtlarından, doğup büyüdükleri yerlerden ayrı düşenlere nostalji giderme fırsatı sağladığını, öte yandan da program sayesinde burada kalanların yurtdışındaki yakınlarına duydukları özlem va hasreti dile getirebildiklerini belirttiler.
Öyle ki, buluşma kültür alanında gerçekleşmekte – insanların birbirine en pozitiv yaklaşımlarını ortaya koydukları ve manevi değerlere sınır koyulmayan bir alanın esas olduğu yerde.Bu yayının çok başarılı olmasına “Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ Lüleburgaz Şubesi önemli katkıda bulundu. Özellikle Derneğin yeni Başkanı Muhammet Cesur Ardino’lu konuklara yürekten sahip çıktı ve ileride memleketlerine yönelik yeni kültürel ve ekonomik girişimler önereceklerine, Lüleburgaz ve Ardino yöneticilerini ve işadamlarını bir araya getirmek için çalışacaklarına söz verdi. Programın daimi sponsoru ‘Hayrettin Tekstil’ Firması sahibinin yanı sıra, ki kendisi Ardino kökenlidir, bu yayının gerçekleşmesinde Ardino’lu göçmen olan Lüleburgaz işadamlarının önemli payı olduğu kıvançla belirtilmesi gerekir.Stüdyoda yayın konukları arasında Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu Basınataşesi Vasil Jeçev de vardı. Bu etkinlikten memnuniyetini ifade eden Vasil Jeçev, benzer sevinidirici olayların iki komşu ülke arasındaki dostane bağların gelişmesine önemli katkıda bulunacaklarına inandığını dile getirdi.
Selahattin Karabaşev

18 Mart 2008 Salı

13 Mart 2008 Perşembe

ÇANAKKALE

30/03/2008 Pazar Sabahı 11.00 gibi Eceabat’a varış, ihtiyaç molası kısa bir dinlenme ardından CONK BAYIRI ‘na hareket. Conk Bayırı, ATATÜRK Anıtı ve Savaş Siperleri (Mustafa Kemel Paşa Conk Bayırında 10 AĞUSTOS 1915 Taarruz emrini verdiği yerdir) 57. Alay Şehitliğine varış. Burada 57. Alay Şehitliği Anıtı ve Şehitliğin Gezisi (Kara Savaşlarına Katılan ilk birlik ) Kaba Tepe Müzesi ( Çanakkale Savaşları sonrası Savaş Sonrasında bulunan silah, Mermi çeşitleri, Giysi ve Savaşla ilgili Fotoğraflar Terhiş etmektedir) Şehitlik ABİDESİ ‘ne Hareket (Çanakkale Savaşlarında Şehit Düşen 253 BİN Şehidimizi simgeleyen ABİDELERİN en görkemlisidir )Abidenin gezilmesi , İstanbul’a hareket Tur sonu...

10 Mart 2008 Pazartesi

Kadınlar Gittiklerinde...

Tüm insanlar gittiklerinde arkalarında boşluklar bırakırlar,
KADINLAR gittiklerinde arkalarında doldurulamaz büyük boşluklar bırakırlar.

Onlar bir gün gittiklerinde, peşlerinde yetim, öksüz kalan çok olur:
Evlerin halıları, perdeleri, kavanoz içindeki eski düğmeler,sandık diplerindeki kurdeleler...

Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalmıştır tabaklar.
Bir kadın gittiğinde; unutulur saksılar.Boynu büküktür güller, laleler
Balkon artık sessizdir, koridor kimsesiz. Bir kadın gittiğinde...

Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında;
İyi bir isçi, bir temizlikçi, bir hasta bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci... , Bir asistan
Bir anne gider...Bir dost...Bir arkadaş... Bir sevgili...
Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde.

Hep böyle olur bir kadın gittiğinde; uyarılar, yakınmalar, dualar da yetim kalır.
Kapı esiğindeki ‘Dikkat et...’ duyulmaz, annesi gitmiştir ‘geç kalma.. ’nın,
Herkes boşluk bırakır giderken, Kadınlar ise doldurulmaz boşluklar bırakarak giderler.

Bir kadın gittiğinde gündüzler, baharlar da gitmiştir aslında.
Ve bir kadın gittiğinde pek çok yetim, öksüz bırakmıştır arkasında.

Kadınlar gününde giden kadın olmasın, Yetim öksüz kalmasın hiçbir şey …

6 Mart 2008 Perşembe


Новоизбраните общински съветници на община Ардино положиха тържествена клетва днес. На ритуала, както изисква законът, присъстваха областният управител Ангел Коджаманов, заместник-областните управители Бойка Арабаджиева и Себахтин Риза, кметът на общината Ресми Мурад, кметове на кметства, граждани и гости на общината. Изборите от 28 октомври 2007 г. за общински съвет в Ардино бяха обжалвани от политическа партия „Новото време”. Административен съд – Кърджали отхвърли жалбата, а в последствие и Върховният административен съд, който със свое Решение № 1951 от 19 февруари 2008 г. потвърди решението на Административен съд – Кърджали. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, в 14-дневен срок, областният управител свика първо заседание на новоизбрания общински съвет. Първата, тържествена сесия, започна с едноминутно мълчание в памет на 9-те жертви на пожара във влака София – Кардам преди няколко дни. Заседанието бе ръководено в началото, както изисква законът, от най-възрастния общински съветник – Салиш Али. Новоизбраните общински съветници положиха клетва. Присъстваха всичките 21 избраници. 12 от тях са представители на ДПС, а 9 – на политическа партия „Новото време”. Според дневния ред беше избран председател на местния парламент. С 12 „ЗА” за председател на общинския съвет в Ардино беше избран досегашният кмет Айдън Серкан. Номинираният от партия „Новото време” Месут Хайрулов получи 9 бюлетини с положителен вот.
Областният управител Ангел Коджаманов приветства новоизбрания общински съвет. Той пожела на народните избраници здраве и мъдрост, за да управляват общината за доброто на всичките й граждани. Инж. Коджаманов припомни опита си, натрупан четири мандата като общински съветник в кърджалийския местен парламент. Той подчерта, че се обръща към съветниците именно като към колеги.
„Пред погледа ми са минали много тежки, инфарктни, както и много ползотворни заседания на общинския съвет. През 1995 г. в Кърджали се водеше т. нар. от някои Сталинградска битка. Аз бях от едната страна. След десетина години стигнахме до там, че двете основни опониращи си тогава партии, сега управляваме държавата заедно. При това, надявам се ще се съгласите, все по-добре. След като отшумяха изборните емоции, на втората година, решихме, че трябва да се управлява в интерес на всички жители на общината. Тогава седнахме ние и опонентите ни и подписахме един документ – т.нар. Споразумение за минимално съгласие. В процеса на дискусиите преди подписването му стана ясно, че много повече неща ни обединяват, отколкото разединяват. Тези 2 – 3 години от мандата след това се оказаха най-ползотворните за управлението на общината. Тогава се впрегнаха опита и ума на всички. Бяха създадени проекти, накои от които се изпълняват и досега. Оттогава минаха много избори. Затова ви пожелавам изборните емоции да отшумят колкото може по-бързо и да тръгнете в скучното на пръв поглед ежедневие на общински съветници. Нека мнозинството да чува опозицията. Избирателят е дал право на мнозинството да решава. Не е задължително то да се съгласява винаги с опозицията, но е задължително да има чуваемост. Пак от позицията на опита ми пък ще се обърна към малцинството в общинския съвет в Ардино. Няма нищо по-лесно от това да си опозиция. Тогава можеш да обещаваш смело, защото винаги можеш да се оправдаеш с мнозинството. Подкрепям заявеното желание на представителите на „Новото време”, да са констуктивна опозиция. Пожелавам на всички ви прагматизъм, защото проблемите на хората не са партийно оцветени и трябва да се решават. Работете така, че в края на мандата хората да са доволни от всички вас. Отнасяйте се сериозно към задълженията си на общински съветници, но не се взимайте на сериозно, вслушвайте се винаги в гласа на тези, които са ви избрали. Тук, в Ардино, живее много буден народ. Без да преувеличавам ще кажа, че няколко години преди страната ни да стане член на Европейския съюз, вие по дух вече бяхте влезли в Евросъюза”, каза в словото си областният управител Ангел Коджаманов