26 Mart 2008 Çarşamba

Başbakan Erdoğan Kırcali'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkeleri gezisi kapsamında uğrayacağı son ülke olan Bulgaristan'da resmi temasları yarın başlayacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balkan ülkeleri gezisi kapsamında uğrayacağı son ülke olan Bulgaristan'da resmi temasları yarın başlayacak.
Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek ve Arnavutluk ziyaretinin ardından ziyaret edeceği üçüncü ülke olan Bulgaristan ziyareti yarın başlayacak. İki günlük gezinin ilk günü Erdoğan, resmi törenle karşılanacak ve ardından Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev ile görüşecek. Görüşme sonunda her iki başbakan ortak basın toplantısı yapacak. Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Stanishev ile birlikte Türkiye-Bulgaristan İş Konseyine katılarak bir konuşma yapacak.

Erdoğan, Sofya'dan helikopter ile Tırgovişte'ya geçecek. Erdoğan, burada Trakya Cam Bulgaristan Üretim Tesislerinin açılışını yapacak. Aynı günü akşam Erdoğan, Hükümet Ortağı İstikrar ve Gelişme Ulusal Hareketi Partisi Lideri Simeon Sakskoburgotski ve Hükümet Ortağı Hak ve Özgürlükler Partisi Lideri Ahmet Doğan'ı kabul edecek. Erdoğan, onuruna aynı gün akşam saatlerinde Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanishev tarafından verilecek resmi akşam yemeği verilecek.
Başbakan Erdoğan, cuma günü ise Bulgaristan Meclis Başkanı Georgi Pirinski ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile görüşecek. Erdoğan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcali'yi de ziyaret edecek. Erdoğan, Kırcali Camii'ni ziyaret ederek, cuma namazını burada kılacak. Erdoğan, Kırcali Belediye Başkanı Hasan Aziz ile görüşecek. Kırcali Belediye Başkanının tarafından Erdoğon onuruna akşam yemeği verilecek. (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: